Вінниця
27.04.2024
6.6° C
Вгору

З бюджету громади виділили кошти на медицину 

Сьогодні, 26 листопада, на сесії міськради ухвалили рішення виділити кошти на охорону здоров’я: муніципальні надбавки медикам, препарати для хворих на COVID-19 та ремонт харчоблоку лікарні №1.

Про це повідомляє міська рада. 

 

На підтримку медичної галузі міста на сесії передбачили 21 млн 117 тис. грн. Зокрема, кошти спрямували на закупівлю ліків для хворих на COVID-19 та на муніципальну надбавку за листопад-грудень медикам «ковідних» команд. Крім того, виділили гроші на продовження комплексної реконструкції харчоблоку першої міської лікарні, що на Хмельницькому шосе. Там не тільки капітально ремонтують приміщення, але й повністю замінюють обладнання на нове і сучасне.

 

«Ми передбачаємо додаткові кошти на муніципальні надбавки для медиків наших «ковідних» лікарень у розмірі майже 11 млн грн. Також спрямовуємо 4 млн грн на  закупівлю медикаментів для хворих на COVID-19, тому що, на жаль, по лінії НСЗУ не в повній мірі забезпечується потреба в ліках, які необхідні відповідно до ковідного протоколу. І така ситуація по всій області. Крім того, у бюджеті ми передбачаємо майже 5 млн грн на продовження реконструкції харчоблоку лікарні №1, де ми повинні відпрацювати кардинально новий формат харчування пацієнтів: спершу на базі першої лікарні, багатопрофільної лікарні, пологового будинку №1 і кардіологічного центру», – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

 

Передбачили кошти для додаткового оснащення лабораторії Вінницького міського лікувально-діагностичного центру. Окрім того, за рахунок обласної субвенції розподілили 1,5 млн грн для медзакладів міста на закупівлю експрес-тестів на коронавірус та наборів для ПЛР-досліджень.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin