Вінниця
27.04.2024
6.6° C
Вгору

Вінниця реалізує цілі, передбачені в Стратегії 3.0

Вінницька міська територіальна громада рухається у напрямку покращення стану довкілля. Наразі місто активно реалізує цілі, відображені в Стратегії 3.0, зокрема ті, що в пріоритеті №5 «Доступне, безпечне та екологічно чисте середовище».

 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Департаменту економіки і інвестицій.

 

Піклуючись про стан атмосферного повітря, на території громади проводять заходи з озеленення, розвитку велоінфраструктури, оптимізації транспортних потоків, розробки відповідних документів тощо.

 

Крім того, 24 листопада відбулося підписання Меморандому про стратегічну співпрацю з громадською організацією «Фрі Ардуіно». Вона реалізує в Україні проєкт «EcoCity» (шляхом встановлення автоматизованих станцій для визначення якості повітря) та проєкт «Чисте повітря для України».

 

 Подальша співпраця в рамках Меморандуму передбачатиме:

  • можливість охопити більше даних про якість повітря у різних районах міста та, як наслідок, оперативно реагувати і спрямовувати спільні дії на захист повітря від забруднення;
  • вільний та безоплатний доступ населення до інформації щодо якості повітря на мапі за посиланням: https://www.eco-city.org.ua;
  • залучення населення до громадського моніторингу тощо.

 

 Спільними зусиллями, разом з громадськими організаціями і свідомими вінничанами, використовуючи інноваційні технології та досвід іноземних країн, наше місто досягне необхідної мети – ми будемо дихати чистим повітрям.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin