Вінниця
20.04.2024
2.58° C
Вгору

Понад 100 тисяч вінничан повністю вакцинувалися від ковіду

У Вінницькій міській територіальній громаді повністю щепилися від ковіду 102 408 людей (34,1% від дорослого населення громади). Першою або двома дозами щепились 136 360 (45,5%) вінничан. Зокрема за минулу добу імунізувалась 2441 людина. Про це повідомляє міська рада. 

 

«100 тисяч вінничан вже отримали дві дози вакцини від COVID-19. Кожен третій дорослий у нашій громаді. Ці люди захистили себе від найтяжчих наслідків хвороби. Спокійніше їм самим та їхнім рідним, адже саме про здоров’я ми переживаємо найбільше. Це також зміцнює захист всієї громади: стримується поширення вірусу», – написав на своїй сторінці у фейсбук міський голова Сергій Моргунов. 

 

За минулу добу у Вінниці виявили 200 нових випадків інфікування ковідом. 

 

«Хоча в країні і спостерігається спад захворюваності на коронавірус, у Вінниці ситуація ще вкрай напружена. За минулу добу у місті зафіксували 200 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. У стаціонарах вінницьких «ковідних» лікарень перебуває 449 пацієнтів. Минулої доби від цього недугу померли 5 вінничан. Реанімаційні відділення заповнені на 90%.», – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. 

 

Варто зазначити, що останні дослідження Американського центру з контролю та профілактики хвороб стверджують, що вакцинація у 11 разів зменшує ризик смертності від штаму «Дельта». 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin