Вінниця
16.04.2024
10.32° C
Вгору

У вінницькій багатоповерхівці встановили систему «Розумний будинок»

В одному з житлових будинків міста встановили систему «розумний будинок». Поки що це єдина багатоквартирка з таким нововведенням, знаходиться вона на вулиці Учительській. 

 

Про це повідомляє телеканал ВІТА.

 

У кожному підвалі будинку стоять датчики затоплення. Конкретне місце підтоплення висвічується на телефон голови ОСББ, а звук сигналізації чують усі мешканці.

 

«Датчики стоять там, де йдуть інженерні системи, тобто де йде каналізація, і де вона може «вирвати» там стоїть датчик і він спрацює», – коментує голова ОСББ “ЮМІР” Олег Побірський.

 

Розумна система слідкує також за тиском води та живлення висотки струмом. Тепер мешканці будинку не хвилюються за виникнення нестандартних ситуацій. Датчики є у всіх підвалах.

 

“Станом на сьогодні ми з міською радою на співфінансуванні 30 на 70 утеплили будинок, поставили систему «розумний будинок». Зараз також робимо програму, в якій хочемо поміняти ліфти, теж на умовах співфінансування.», – зазначає Олег Побірський.

 

“Коли люди побачили роботу, побачили зміни по будинку у нас на зборах зараз немає криків і немає питань чого збираємо гроші”, – коментує жителька будинку Наталя Гудименко.

 

Варто зазначити, що цьогоріч у Вінниці створили 58 нових ОСББ, ще чотири наразі на стадії реєстрації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin