Вінниця
24.04.2024
14.11° C
Вгору

Майже 10 кілометрів велодоріжок та смуг облаштували у Вінниці 

Щороку, все більше вінничан пересідають на двоколісний транспорт. Цього року нові велосипедні доріжки облаштували у рамках комплексної реконструкції магістралі на Сабарівському шосе, вздовж вулиць Гальчевського та Данила Нечая. Відтак, загальна протяжність веломережі міста – 88,5 км. Про це повідомляє міська рада.

 

«У 2021 році побудували 9,5 км веломережі. Зокрема, 5,5 км – виділені велодоріжки та 4 км – суміжні (велосипедна та пішохідна) доріжки. Облаштовували їх в рамках капітального ремонту вулиць. На сьогодні на території міста налічується 88,5 км велосипедної мережі. За Програмою розвитку велосипедного руху на 2021-2023 роки її протяжність плануємо збільшити до 110 км», – зазначив заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

 

Для популяризації двоколісного транспорту у Вінниці проводять різні заходи: марафони, велоперегони для дітей та дорослих, флешмоби, тощо. Зокрема за рік провели більше трьох десятків велозаходів.

 

За результатами щорічного Всеукраїнського муніципального опитування IRI, Вінниця – лідер серед українських міст з розвитку велоінфраструктури та екологічності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin