Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

Кожен третій дорослий вінничанин – вакцинований

Від старту вакцинальної кампанії повністю імунізувалися 99 569 вінничан (33,2 %) від дорослого населення громади. Станом на сьогодні першою або двома дозами щепились 133 928 (44,6%) мешканців Вінницької МТГ. Зокрема продовж минулих вихідних, 20-21 листопада, вакцинувалися 3 296 людей. Щеплюють вінничан щодня та безкоштовно. Про це повідомляє міська рада.

 

«На сьогодні майже 134 тисячі містян вже вакцинувались  від коронавірусу, двома дозами антиковідних вакцин щепились 99 569 людей, але для колективного імунітету цього замало. Варто розуміти, чим більше людей вакцинується, тим швидше ми зможемо подолати цю пандемію. І тут важливою є участь кожного мешканця громади. Я вкотре звертаюсь до вінничан: вакцинуйтесь, пояснюйте рідним та близьким, що це необхідно для усіх загалом та кожного зокрема.», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

 

Багато колективів Вінницької громади відповідально підійшли до питання імунізації їхні працівники активно щеплюються від коронавірусу.

 

«Рівень вакцинації працівників Вінницької міської ради від COVID-19 сягнув 99%, завдяки чому вона й надалі проджовжує функціонувати у звичному режимі та працювати на користь вінничан, не зважаючи на «червону» зону. 1% складають працівники, які вже перехворіл, або мають протипоказання, 10 з них на додатковому обстеженні.», – повідомляє на своїй фейсбук-сторінці директорка департаменту кадрової політики Тетяна Ласкавчук.

 

Варто зауважити, що за минулу добу виявили 111 нових випадків серед містян. У  стаціонарах вінницьких «ковідних» лікарень перебувають 476 пацієнтів.  Минулої доби коронавірус забрав життя п’ятьох вінничан. Стаціонари «ковідних» лікарень заповнені на 74%.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin