Вінниця
19.04.2024
3.84° C
Вгору

Міська рада зекономила понад 73 мільйони завдяки платформі «Prozorro»

Використовуючи електронну систему закупівель «Prozorro», Вінницька міська рада  зекономила 73,18 млн грн за 9 місяців 2021 року. З них: 66,17 млн грн по відкритих торгах та 6,99 млн грн – по спрощених закупівлях. Такі онлайн-тендери дозволяють здійснювати прозорі торги та збільшують кількість потенційних покупців. Повідомляють у міській раді.

 

Також платформа «Prozorro» – інструмент для громадськості. Будь-яка людина, яка має доступ до інтернету може зайти на сайт і подивитися як проходять торги, які ціни і хто виграв.

 

«За три квартали 2021 року виконавчі органи та виконком Вінницької міської ради в системі електронних закупівель оприлюднили інформацію про укладання 485 договорів на конкурентних засадах: відкриті торги та спрощені закупівлі», – каже директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Максим Мартьянов.

 

Також Максим Мартьянов розповів про економію коштів завдяки закупівлям на конкурентній основі. 

 

«Те, що виконавчі органи та виконавчий комітет Вінницької міської ради застосовують електронну систему закупівель «Prozorro», дозволило за 9 місяців цього року зекономити 73,18 млн грн. В цілому це 10,58% від очікуваної вартості конкурентних закупівель, яких було оголошено на загальну суму 754 млн грн», – зазначив він.

 

Довідка:

Вінницька міська рада однією з перших почала використовувати у своїй роботі систему електронних закупівель на базі платформи «Prozorro». Розпочали ще у 2015 році. Онлайн-тендери дозволяють підвищити рівень прозорості та відкритості замовникам послуг, запобігти корупції у сфері державних закупівель тощо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin