Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

Двоє вінницьких письменників отримуватимуть довічну державну стипендію

Двом вінницьким письменникам призначили довічну державну стипендію як видатним діячам культури і мистецтва. Відповідний Указ президент підписав 15 листопада.

 

Стипендію отримуватимуть Анатолій Подолинний та Володимир Рабенчук. Також дворічну стипендію призначили письменнику Віктору Мельнику.

Анатолій Подолинний. Народився у 1940 році у селі Шипинки Барського району. Науковець, есеїст, поет, громадський діяч. Почесний краєзнавець України. Член трьох Національних спілок: журналістів, краєзнавців та письменників. Автор багатьох наукових, науково-популярних, методичних публікацій, історико-краєзнавчих путівників, нарисів, перекладів та збірок віршів, передмов та післямов до книг інших авторів.

 

Володимир Рабенчук. Народився у 1944 році у селі Зозів тоді ще Липовецького району. Поет, прозаїк, драматург, публіцист. Заслужений працівник культури України. Член двох Національних спілок: письменників та журналістів. Автор кількох десятків книг поезій, прози, публіцистики, кількох сотень статей у періодиці, передмов до книг інших письменників, сценаріїв до близько двох десятків телефільмів.

 

Віктор Мельник. Народився 1958 року на Черкащині. Поет, прозаїк, перекладач, літературний критик. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin