Вінниця
26.04.2024
9.75° C
Вгору

За рік у Вінниці створили 56 нових ОСББ

Вінницька міська територіальна громада серед лідерів рейтингу в Україні за кількістю зареєстрованих ОСББ. Тільки за цей рік у Вінниці створили 56 нових об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Всього у місті діє 775 ОСББ у 835 багатоповерхівках.

 

«Цьогоріч 51 ОСББ Вінниці вже скористалося муніципальними програмами підтримки об’єднань співвласників. 32 ОСББ зробили безкоштовний капітальний ремонт одного з елементів будинку, а у 19 ОСББ провели капремонт на умовах співфінансування (30/70). В 11 – наразі тривають роботи», – розповів начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.

 

Створення ОСББ означає – отримати більше можливостей для розвитку будинку та прибудинкової території, скористатися перевагами державного та муніципального фінансування, щодо впровадження енергоефективних заходів – і це при збереженні коштів та майна – це далеко неповний перелік переваг!

 

У Департаменті  комунального господарства та благоустрою ВМР, завершують капітальний ремонт дороги та тротуару по вулиці Нечая. Вулиця оновлюється відповідно до стандартів, які вже не перший рік застосовують при реконструкції доріг: зручність інфраструктури, безпека, якість виконання робіт.

 

Також Департамент житлового господарства Вінницької міської ради  прозвітував , що жителі багатоповерхівки, Юності 77, які вирішили зробити капітальний ремонт прибудинкової території, а саме відновлення асфальтного покриття та встановлення паркувальних місць. Вартість запланованих робіт була великою, тому мешканці звернулися по допомогу до Вінницької міської ради. Скориставшись муніципальною програмою розвитку та утримання житлово-комунального господарства  м. Вінниці на 2019-2024 рр. затверджену рішенням Вінницької міської ради №1350 від 28.09.2018 року, співвласники взяли участь у фінансуванні проєктних робіт, значну кількість коштів сплатив департамент житлового господарства.  

Окрім встановлення паркомісць, підрядна організація облаштувала територію біля під’їздів  лавочками та смітниками. Також, на прибудинковій території було прокладено нові асфальтні доріжки для зручного пересування мешканців.

А ще, протягом жовтня та листопада в 164 дворах Вінниці висадили 800 дерев. У цьому році висаджували наступні породи дерев: 153 липи, 388 кленів, 98 платанів та 161 робінію.  

Цього року, Вінниця є лідером серед українських міст з облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок та зі збереження екології і навколишнього середовища.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin