Вінниця
20.04.2024
2.63° C
Вгору

Як бути підприємцями ще у школі розповідали вінницькі учні

Фестиваль соціального шкільного підприємництва для учнів та освітян відбувся вчора, 11 листопада, у хабі «Місто змістів». Вінницькі школярі ділились досвідом заснування стартапів, охочі долучились до майстер-класів з підприємництва.

 

Мета фестивалю – ознайомити освітян та учнів з перспективами, які відкриває соціальне шкільне підприємництво.

Заступниця голови ГО «Освітній простір 2.0.» Олена Солоїд розповіла, що соціальне шкільне підприємництво – це сучасний спосіб навчання учнів підприємницьким навичкам, який полягає у заснуванні шкільних стартапів на базі навчальних закладів. Працівниками підприємств є саме учнів, які не просто заробляють гроші, а вирішують соціальні проблеми.

Рік тому у Вінниці прийняли першу унікальну комплексну програму розвитку соціального підприємництва. У цьому документі йдеться і про шкільне підприємство.

«Важливі навички дітям потрібно прищеплювати ще тоді, коли вони навчаються у школі. Саме тому зраз акцентуємо увагу на шкільному підприємництві і цей захід є тому підтвердженням. Такий вид підприємництва допомагає дітям адаптуватись до дорослого життя, здобувати кваліфікаційні навички, пробувати бути директором, маркетологом», – зазначила заступниця начальника відділу підтримки бізнесу управління економічної політики департаменту економіки і інвестицій міської ради Олена Присяжнюк

Під час фестивалю представники Вінницького технічного ліцею, Стадницької гімназії та Брацлавської спеціалізованої школи поділились досвідом заснування шкільних стартапів.

«У Вінницькому технічному ліцеї створюємо соціальне підприємство – це фотостудія, наразі тут іде ремонт будівлі. Ми зараз розвиваємо соціальні мережі, шукаємо спонсорів і розробляємо певний план дій. Ми хочемо висвітлювати соціальні проблеми: булінг, шкідливі звички, нерозуміння зі сторони дорослих та однолітків, займатись соціальною рекламою, проводити майстер-класи», – каже учень Вінницького технічного ліцею Володимир Халаман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin