Вінниця
24.04.2024
13.69° C
Вгору

Ситуація напружена. Вінниця за пів кроку від «червоної» зони

У Вінниці за останню добу зафіксували 244 нових підтверджених випадки COVID-19. У стаціонарах «ковідних» лікарень перебуває 400 пацієнтів, в реанімаціях – 46. Упродовж семи днів від ковіду померли 26 вінничан.  

 

«На жаль, ми продовжуємо фіксувати ріст захворюваності на коронавірус. Ситуація залишається вкрай напруженою. Щоденно ми маємо велику кількість пацієнтів, в яких діагностували цю хворобу. Тільки за останню добу у Вінниці на COVID-19  захворіли 244 людини. Відсоток госпіталізації містян тільки зростає, а ліжко-місць в «ковідних» лікарнях з кожним днем стає все менше. Нині у стаціонарах перебуває 400 пацієнтів, у реанімаціях – 46. Одна людина інтубована, 45 – на CІPAP- апаратах. За останню добу коронавірус забрав життя 4 вінничан, а загалом від початку пандемії від ковіду померли 832 жителя громади. На сьогодні Вінницька область ще залишається в «помаранчевій» зоні карантинних обмежень, але регіон за пів кроку від «червоної» зони, бо є перевищення вже по двох показниках МОЗу», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. 

 

Лікар зазначає, що штам «Дельта» в рази агресивніший і швидший. За кілька днів у пацієнтів різко знижується сатурація, хворі не можуть самостійно дихати і потребують госпіталізації. Сьогодні реанімаційні відділення завантажені на  96 %, а стаціонари вінницьких «ковідних» лікарень – на 72%. Медики наголошують: тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу коронавірусу та смерті.

 

Варто зазначити, що за минулу добу імунізувалися від ковіду 2260 містян. На сьогодні повний курс щеплень пройшли 86 747 жителів (28,9% від дорослого населення Вінницької громади).

 

Нагадаємо, що у Вінниці від COVID-19 можна вакцинуватися щодня. Щоб отримати інформацію про роботу центрів, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin