Вінниця
26.04.2024
9.4° C
Вгору

У громадських місцях Вінниці встановили шість боксів з АЗД

Шість боксів з автоматичними зовнішніми дефібриляторами (АЗД) вже встановили у громадських місцях Вінниці. Про це повідомляє міська рада. Їх розмістили на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у «Прозорих офісах» на проспекті Космонавтів, вулиці Замостянській та вулиці Соборній. Зовнішні дефібрилятори використовують для надання допомоги людині, в якої зупинилося серце. 

 

Реанімаційні пристрої встановлюють в рамках проєкту «АЗД рятує життя», який реалізують Фонд громади «Подільська громада» спільно з Громадською організацією «Агенція екстреної медичної допомоги» у партнерстві з Вінницькою міською радою та Вінницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

 

Окрім придбання і встановлення АЗД, проєкт передбачав проведення 12 тренінгових навчань для майже 200 людей з числа цільових груп та охочих вінничан. 

 

«Сертифікати про проходження курсу з надання домедичної допомоги отримали майже 70% наших працівників. Це головні спеціалісти на рецепції та адміністратори, які проводять прийом громадян. На щастя, нам ще жодного разу не довелося скористатися цим реанімаційним пристроєм. Але у разі необхідності ми готові надати домедичну допомогу»., – розповідає директорка департаменту адміністративних послуг міської ради Ірина Копчук

 

Дефібрилятор дає чіткі звукові підказки українською мовою, а також має різні режими для проведення серцево-легеневої реанімації для дорослих і дітей.

 

Навчання пройшли також працівники залізничного вокзалу.

 

«Наш вокзал став другим після Києва, де розмістили АЗД-бокс. Окрім самого дефібрилятора в аптечці є інші необхідні в екстреній ситуації засоби», – зазначив інженер-технолог залізничного вокзалу Вінниця Олександр Хом’як.

 

Координатори проєкту запевняють, що такі пристрої мають бути доступними по всьому місту, зокрема у торгово-розважальних центрах, школах та на підприємствах. Тож закликають бізнес, великі корпорації та компанії встановлювати АЗД-бокси на своїх фірмах.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin