Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

У Вінниці реставрують парк «Хімік»

У Вінниці триває реконструкція парку «Хімік».

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Парк «Хімік» має площу 2,4 га. У 2018 році Інститут розвитку міст розпочав публічні обговорення з жителями мікрорайону щодо того, яким вони хочуть бачити оновлений парк. Побажання були враховані під час розробки проєкту. Над розробкою нового планування парку працювала команда архітекторів з Одеси. Саме вони пройшли відбір на «Архітектурній майстерні» і вибороли перемогу серед інших 14 команд з усієї України, зокрема Львова, Полтави, Києва, Павлограда та Вінниці.

 

«До реконструкції приступили на початку цього року. Для нас важливо зберегти ідентичність парку. Наприклад, альтанку та вхідну групу укріпили і наразі завершується їх реставрація. Також на завершальному етапі заміна мереж: теплопостачання, водопроводу, каналізації. Це важливо, адже у парку відновлюємо фонтан»

– розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

 

Тут завершують будівництво фонтану, влаштовують бігову доріжку та пішохідні зони, встановлюють опори під світильники. На завершальному етапі  реставрація вхідної групи та альтанки. У планах – створити зони відпочинку, встановити лаву добросусідства, сцену, дитячі «острівці», майданчик для вигулу собак та багато іншого.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin