Вінниця
28.03.2024
8.46° C
Вгору

Польща реєструється на щеплення від ковіду третьою дозою. Що буде в Україні?

Сьогодні, другого листопада, розпочалася реєстрація усіх повнолітніх охочих на щеплення проти коронавірусу третьою дозою вакцини (або другою дозою у випадку вакцинації раніше однодозовою вакциною Johnson & Johnson). 

 

Eлектронне направлення для щеплення вже доступне тим, хто вакцинувався обома дозами вакцини (або однією Johnson & Johnson) не менше, ніж пів року тому. 

 

Про це повідомляє Суспільне.

 

Станом на сьогодні, у Польщі виконали вже понад 39 млн щеплень проти коронавірусу. Повністю вакцинованих – майже 20 млн жителів Польщі, це більше, ніж половина жителів країни.

 

Щодо України, то ще в серпні головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що ми чекатимемо на остаточний висновок наукових досліджень щодо доцільності введення третьої дози вакцини від COVID-19. В Україні можна буде отримати підсилювальну дозу після офіційної заяви ВООЗ.

 

Водночас у Всесвітній організації охорони здоров’я закликали лідерів країн світу покласти край несправедливості у розподілі вакцин від COVID-19 між державами та наразі виступили проти проведення третіх (бустерних) щеплень.

 

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики 26 жовтня рекомендувала Міністерству охорони здоров’я України дозволити щеплення третьою (бустерною) дозою вакцини від ковіду. Проте нею вакцинуватимуть лише окремі категорії населення. Ймовірно, це будуть важкохворі пацієнти після операцій, а також ті, у кого ослаблений імунітет.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin