Вінниця
18.04.2024
5.72° C
Вгору

Школярі у столиці не вийдуть на навчання

Як і Тернопіль, Київ ухвалив рішення про запровадження посилених карантинних обмежень з понеділка, 1-го листопада. Це сталося у зв’язку зі стрімким погіршенням коронавірусної ситуації в місті.

 

Вже з цього понеділка навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: з 1 до 11 класу. Так школи працюватимуть до покращення епідеміологічної ситуації в місті. Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров‘я.

 

Садочки продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної зони» та за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

 

Проводити масові заходи, відвідувати заклади харчування, готелі, установи і заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри, ЦНАПи, Управління праці та соцзахисту, Управління пенсійного фонду, торгово-розважальні центри можна буде тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом.

 

Діти і підлітки можуть відвідувати ТРЦ тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

 

Громадський транспорт працюватиме, проте їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково – спеціальні групи правоохоронців.

 

 

«Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів. Для того, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Тому я вкотре звертаюся до всіх: Вакцинуйтеся! Захистіть себе і своїх близьких!», – дописує на своїй сторінці у Фейсбук мер Києва, Віталій Кличко.

 

Ситуація у Вінниці суттєво краща, станом на вчора, 29 жовтня, Міністерство охорони здоров’я віднесло Вінницьку область до «помаранчевої» карантинної зони. До цього область стабільно лишалася у «жовтій». Проте, зараз вінничани значно активніше долучаються до імунізації, тож кожен четвретий житель Вінниці – вакцинований.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin