Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

Тернопіль не чекатиме «червоної» зони – обмеження вводять з понеділка

У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19, влада Тернополя прийняла рішення посилити карантинні обмеження вже з цього понеділка, 1-го листопада, щоб уповільнити поширення коронавірусу.

 

Про це йдеться на сайті Тернопільської міської ради.

 

«Сьогодні влада не має наміру зупинити роботу ринків, закладів громадського харчування чи транспорту. Але якщо прогнози розвитку пандемії, про які говорять вірусологи та епідеміологи, виправдаються, вже найближчим часом ми можемо досягти «червоної» зони епіднебезпеки, а це, у свою чергу, запровадження жорстких обмежень та зупинення роботи сфер життєдіяльності міста», –  зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. 

 

Згідно з рішенням оперативного штабу, з 1 листопада у Тернополі набувають чинності такі обмеження:

 

Роботу закладів громадського харчування дозволено з 06:00 до 23:00 за умови заповнення не більше ніж на 50% при цьому відвідувачі повинні мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест;

Забороняється робота нічних клубів, дискотек, урочистостей та інших масових заходів.

Перевізникам на міських та приміських маршрутах з 2 листопада дозволяється перевозити пенсіонерів без обмеження за кількістю з 10:00 до 16:00 та з 20:00 до 23:00. При цьому у суботу, неділю, а також святкові дні без обмежень у часі. Крім того, перевізникам необхідно забезпечити проходження вакцинації від COVID-19 водіїв підприємств, які задіяні для роботи в маршрутній мережі Тернопільської міської територіальної громади.

 

Як повідомляли Українські Новини, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, Тернопільська область продовжує залишатися в «помаранчевій» зоні епіднебезпеки.

 

Ситуація у нашому місті суттєво краща, станом на сьогодні лише за одним з показників Вінниця потрапила до «помаранчевої» карантинної зони. До того ж, вінничани активніше долучаються до імунізації, адже кожна проведена вакцинація –  це захищене життя.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin