Вінниця
20.04.2024
12.42° C
Вгору

Для ковідних лікарень придбають медичне обладнання

Новий штам вірусу значно агресивніший, навантаження на лікарні зростає. Усе більше хворих на ковід потрапляють до реанімації та потребують підвищену дозу кисню. За словами медиків там опиняються всі, хто не мав щеплень. Сьогодні за одним з показників (перевищення рівня госпіталізації) Вінниця вже потрапила до «помаранчевої» карантинної зони. 

 

Сьогодні, 29 жовтня, депутати міської ради на черговій сесії ухвалили рішення  щодо підтримки ковідних лікарень Вінниці. Про це повідомила міська рада. Для них куплять додаткове медичне обладнання.

 

«Міський голова Сергій Моргунов дав доручення забезпечити медичним обладнанням та ліками всі міські ковідні лікарні. Нині  наше місто повністю готове до наступної хвилі коронавірусу. Сьогодні виділяємо майже 10 млн грн на купівлю 10 апаратів ШВЛ, 6 апаратів Hi-Flow, 12 –  моніторів пацієнта. Також 3,5 млн грн з бюджету громади ми виділяємо на закупівлю ліків для надання медичної допомоги хворим на коронавірус. Ви знаєте, що за ініціативи міського голови ми свого часу приймали рішення про муніципальну доплату для медиків, які лікують ковідних пацієнтів. Тож сьогодні виділяємо 4 млн грн на цю доплату до зарплати за жовтень», – зазначив секретар міської ради Павло Яблонський.

 

Надбавки до зарплати виділили на сесії і для співробітників кафедри інфекційних хвороб Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова, які теж лікуюсь ковідних хворих. На це передбачили 823,5 тис. грн.

 

Окрім того, з міського бюджету передбачили кошти на придбання рентгенапарату для Вінницької клінічної багатопрофільної лікарні в сумі 2,2 млн грн. Та 1,3 млн грн – на облаштування ліфту у ЦПМСД №2 на вул. Магістратській, для покращення доступності для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin