Вінниця
20.04.2024
12.42° C
Вгору

У Вінниці планують реалізувати 23 проєкти на суму 10 мільйонів гривень

Відбулось засідання Координаційної ради, сьогодні, 28 жовтня. Оголосили проєкти-переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» які реалізують наступного року. Заступник міського голови Андрій Очеретний зазначив, що цього року виконали майже всі ідеї, що перемогли 2020 року.

 

«Цьогоріч у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» вперше брали участь приєднані території. За ініціативи міського голови Сергія Моргунова, щоб приєднані території мали рівні права з Вінницею, з загальної суми в 10 мільйонів гривень було виділено 2 мільйони гривень на приєднані території. По голосуванню ми бачили, що громада була дуже активною. Майже 30 тисяч людей віддали більше 61 тисячі голосів за ті чи інші проєкти»., – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

 

Для реалізації ідей конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» у 2022 році в бюджеті Вінницької міської територіальної громади передбачається 10 мільйонів гривень.

 

Серед великих проєктів, які реалізують у Вінниці – «Прокачай мозок та тіло»: облаштування фітнес-зали у бібліотеці-філії №6. Також в наступному році створять спортивний осередок «Острівець здоров’я» на Замості, культурно-освітній простір просто неба на Вишеньці. Проведуть турнір з вуличних видів спорту для молоді міста «Битва районів», облаштують дитячий ігровий спортивний майданчик у Сабарові. Також реалізують  проєкти «Затишна шкільна площа у Тяжилові», «Створення скверу ім. О. Кобилянської» та «Студія звукозапису».

 

Щодо малих проєктів, то на прилеглій території бібліотеки №16 створять еко-хутір «Зелений двір». Також у планах реалізувати правопросвітницький проєкт «Волонтери правосуддя». Біля волейбольного майданчика на вул. Волошковій встановлять глядацькі трибуни. Також серед переможців проєкти «Мобільна група творчого натхнення», «В гостях у вінницьких майстрів». Облаштують в наступному році й ігрову зону для дітей в Тяжилові: наземний батут, екологічну стежинку Теренкур та сучасний міні-стадіон «Дружній простір для чотирилапих». Також реалізують проєкт по безкоштовній стерилізації кішок та котів.

 

По старостинських округах перемогу здобув великий проєкт по створенню спортивно-ігрового комплексу «Драйв» у селі Великі Крушлинці. Також перемогли п’ять малих проєкти. Серед них – «Бібліотека згуртовує громаду» (села Стадниця, Вінницькі Хутори, Щітки, Малі Крушлинці, Великі Крушлинці, Гавришівка), «Бібліоальтанка – комфортний відпочинок» (селище міського типу Десна). Крім того, у селі Щітки створять зону відпочинку на ставку «Тарасишин» та пікнік-майданчик біля озера у селі Стадниця. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin