Вінниця
24.04.2024
8.35° C
Вгору

Кінець фейкам: на Вінниччині боротимуться з міфами про вакцинацію

Станом на вчора, 27 жовтня, 25% населення Вінницької області вакциновані проти коронавірусу. Втім, для того, аби сформувався колективний імунітет – відсоток вакцинованих повинен складати понад 70% (близько 14 тисяч вакцинованих щодня).

 

Зуступниця директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко повідомила для Вінниця.info, що зараз на Вінниччині роблять близько 10 тисяч вакцинацій за добу. Аби розвіювати фейки, які з кожним днем все більше поширюються в соціальних мережах, в нашій області запроваджують інформаційну кампанію.

 

«Запроваджуємо інформаційну кампанію. Люди задають багато питань, бо є багато фейків, які вичитують в соцмережі. Для того, щоб розвінчувати міфи і фейки, для того, щоб люди мали адекватну, правдиву інформацію про щеплення, про їх ефективність, потрібно більше працювати. Зараз ми запрошуємо до співпраці людей з немедичною освітою, які готові спілкуватись із населенням на своїх робочих місцях, або в амбулаторіях сімейної медицини. Розпочинаємо навчання для людей з немедичною освітою. Це можуть бути освітяни, працівники сільських рад, студенти, пенсіонери, практично всі бажаючі. Ми даємо всю інформацію про вакцини, навчаємо, даємо відповіді на найбільш поширені питання. В амбулаторіях готові виділити місця, де ця людина може сидіти і відповідати на всі питання, які є про вакцинацію. Ми розуміємо, що медики не завжди мають час детально дати відповіді на всі питання, які є в людини. Але якщо є питання, це добре. Значить люди цікавляться, значить хочуть почути відповідь, щоб прийняти правильне для себе рішення», – повідомила Тетяна Бондаренко.

 

Також вона додала, що «консультанти» працюватимуть на волонтерських засадах.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin