Вінниця
26.04.2024
10.13° C
Вгору

«Ходу за свободу» організували у Вінниці

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня, у Вінниці, на Європейській площі, пройшла «Хода за свободу». Там зібралися представники влади, громадські активісти, правоохоронці та небайдужі вінничани. Під час заходу присутні розгорнули плакати з написами «Протидій торгівлі людьми». Вони мовчки пройшли в центрі міста. Таку акцію організовують у світі вже вісім років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. 

 

Мета акції – підвищити рівень обізнаності населення щодо цієї проблеми та пояснити людям, як не стати жертвою торговців людьми.

 

«В цей день по всій Європі люди у чорному одязі і з чорними парасольками, вишиковуються в колони і йдуть центрами міст, аби привернути увагу громадськості до цієї великої проблеми. Щоб люди не думали, що торгівля людьми – це щось таке, що від нас далеко. Чорна парасоля символізує захист людей, які потерпають від злочинних дій, пов’язаних з торгівлею людьми», – розповіла керівниця громадської організації «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

 

Чимало вінничан постраждали від шахрайських схем торгівців людьми. Вінницький міський центр соціальних служб надає допомогу 61 такій людині.

 

«Коли люди до нас звертаються, ми бачимо, що у них сильне психічне виснаження, вони не мають здоров’я, не мають паспортів. Ми всіляко допомагаємо їм, відновлюємо документи. Ми бачимо, яка це величезна соціальна проблема», – каже директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin