Вінниця
26.04.2024
8.56° C
Вгору

На вулицях Вінниці продовжують висаджувати дерева

Традиційно продовжують висаджувати молоді дерева у нашому місті. Зокрема, вже висадили 20 кленів з 50 запланованих на вулиці Пирогова. Триває також озеленення на вулиці Данила Нечая, де проводилась комплексна реконструкція магістралі – там мають висадити більше 70 кленів. Загалом, цьогоріч у місті планують посадити близько тисячі молодих дерев.

 

Про це повідомляє міська рада.

 

«Саджанці мають уже сформовану кореневу систему. Вік цих дерев – більше 10 років, висота  – від 4,5 до 6 метрів. Всі дерева, згідно з нашими стандартами висадки молодих дерев у місті, повинні мати обхват стовбура не менше 12 сантиметрів. Такі саджанці добре переносять погодні умови, вони приживлюються у 95%. Бо якщо порівняти з практикою висадки у деяких громадах двох- або трирічних сіянців з відкритою кореневою системою, то їх приживлюваність дуже низька – лише 15-20%», – зазначає  директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

 

Для того, аби дерева краще прижилися, під час висадки додають стимулятори росту та кульки гідрогелію для затримання вологи.

 

800 молодих дерев цьогоріч висадять на прибудинкових територіях багатоповерхівок. Як повідомляють у департаменті житлового господарства міської ради, роботи розпочнуться на цьому тижні. З’являться дерева у 180 дворах. Це липи, клени, платани та робінії.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin