Вінниця
25.04.2024
15.01° C
Вгору

Вінничани першими побачили прем’єру кінострічки «Відлуння»

Тетяна Мостовик

Прем’єра фільму «Відлуння» відбулася вчора, 13 жовтня, у кінотеатрі «Сінема Сіті 4DX» (ТЦ «Мегамолл» на вул. 600-річяя, 17). Режисер – Валерій Шалига. За особистого сприяння Сергія Моргунова.

Влітку 2019 року Вінниця стала знімальним майданчиком для вже третього за останні роки фільму вінницького режисера Валерія Шалиги.

Художній фільм «Відлуння» – військово-історична драма. Стрічка розповідає про події перших місяців окупації у Вінниці та масове знищення єврейського населення 19 вересня 1941 року. Це був один з наймасштабніших розстрілів євреїв на окупованій території України. В стрічці події розгортаються в липні 1941 року у Вінниці, яка вже окупована нацистами. У фільмі використані спогади з книги В. Я. Куликова «Окупація Вінниці».

«Це дійсно дуже великий документальний і історично важливий твір. Звичайно в художньому кіно ми відштовхувались від книги та від подій, які відбувалися у Вінниці та Вінницькій області. Я, як автор сценарію, вивчав ці жахливі речі, мені потрібно було всю цю інформацію акумулювати в одному фільмі. Фільм триває дві години, для кінопрокату це забагато, але хотілось розказати все. Наскільки це нам вдалося, судитимуть глядачі. У фільмі ми зберегли ім’я Василя Куликова, цього історичного персонажу на екрані втілив актор Ігор Волков», – каже режисер фільму Валерій Шалига.
Прем’єру планували ще на жовтень минулого року, але у зв’язку з суттєвим погіршенням епідситуації вона не відбулася. Вчора вперше стрічку презентували у Вінниці, а вже згодом її представлять в інших містах.

Довідка:

Фільм «Відлуння» став ще одним кінонадбанням в історії кіно Вінниччини, зокрема в фільмографії вінницького режисера Валерія Шалиги. Це неперший фільм режисера, знятий у Вінниці. Серед останніх: «Тримай біля серця» про історію бійця АТО та події початку війни Росії проти України на Донбасі і «Таємна операція» про історичні події доби Визвольних змагань 1917-1921 років,пов’язані з міждержавною зустріччю у Вінниці Симона Петлюри та Юзефа Пілсудського.

У фільмі знімалися Ольга Олексій, Олексій Суханов, Ігор Волков, В’ячеслав Ніколенко, Андрій Жила, Анна Тамбова, Петро Авраменко, Марія Моторна, Андрій Кронглевський, Ірина Бондаренко і маленький вінницький актор Марко Герцберг. А також вінницький громадський діяч, колекціонер, в минулому журналіст Олександр Шемет та представники громадської організації «Жива історія».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin