Вінниця
20.04.2024
9.29° C
Вгору

ВНАУ святкував День народження

Вчора, восьмого жовтня, Вінницький національний аграрний університет відзначав 39-річчя. Керівники Вінниці та області привітали з цим днем студентів, викладачів та випускників різних років.

Про це повідомила Вінницька міська рада

Сьогодні у ВНАУ навчається майже 15 тисяч студентів.
Під час урочистостей з нагоди річниці заснування закладу, до присутніх звернувся очільник міста Сергій Моргунов.

«Територіальна громада може пишатися тим, що такий вищий навчальний заклад, як аграрний університет, є саме у Вінниці, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Ваш заклад нині є нашим партнером у питаннях стратегічного розвитку громади. Сьогодні ми разом працюємо над реалізацією інноваційних проектів, – створення агрохабу та агрокластеру, – спільно з французьким містом Діжон. Фактично це перший приклад в Україні щодо створення екосистеми, де є три напрямки: влада місцевого та обласного рівнів, науковці аграрного університету та самі аграрії».

«Вінницький аграрний університет є успішним закладом, це дозволяє бути впевненим в тому, що Вінниччина і Україна завжди будуть лідерами в аграрному виробництві»

– зазначив голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

«За ці майже 40 років аграрний університет виріс з філіалу найбільшого аграрного вищого навчального закладу нашої держави в самостійний потужний університет, який сьогодні є лідером. Знаково, що колектив університету зміг у нелегкі часи зберегти науковий потенціал та розбудувати матеріально-технічну базу. Я думаю, що ваш колектив і надалі розвиватиметься та не зупинятиметься на досягнутому»

– каже заступник Міністра освіти і науки України  з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов, який приїхав на урочистості.

Президент університету Григорій Калетнік наголосив, що виш залишається в лідерах вищих навчальних закладів держави і випустив понад 55 тисяч фахівців:

«Ми пишаємося досягненнями наших науково-педагогічних працівників, професорсько-викладацького складу, наших талановитих студентів, магістрів, аспірантів. Наш університет продовжує займати перші і другі місця в рейтингах України. За роки роботи закладу ми маємо більше 55 тисяч випускників».

А ректор Вінницького національного аграрного університету Віктор Мазур згадав, що заклад пройшов непростий шлях формування, становлення і розвитку.

«Запорукою нашого успіху є єдність, згуртованість факультетів, коледжів, студентів. Так, ми є відносно молодим навчальним закладом, але кожного року університет пишається своїми здобутками у освітній, науковій галузях. Ми сміливо дивимося в майбутнє, будуємо плани»

– каже Віктор Мазур.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin