Вінниця
20.04.2024
13° C
Вгору

Вінничани літнього віку отримають соціальні паспорти

Соціальний паспорт видаватимуть вінничанам. Першими пластик отримають люди літнього віку, самотні та пенсіонери. У паспорті зазначатиметься прізвище, ім”я, номер телефону власника, його близьких чи знайомих. Крім того соціальний паспорт міститиме інформацію про групу крові, ліки, які приймає людина та які в неї хронічні хвороби.

Це означає, що лікарям або поліцейським, які приїдуть на виклик, буде значно легше визначити, яку допомогу потребує людина. Такі паспорти давно видають в Європі. Зокрема у нашому місті їх видаватимуть паспорти за кілька місяців.

Для того, аби екстрені служби могли швидко знайти паспорт в будинку. Зберігати його радять біля холодильника.

«Якщо цей паспорт поставити на столі, чи в іншому місці, він може загубитись. Холодильник на сьогоднішній день мають всі, тож, якщо приїде швидка, поліція чи інші екстрені служби, вони знатимуть, де зберігається карта з усією інформацією про людину, якій необхідна допомога», – зазначає директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.
Таку картку отримає кожен охочий вже з наступного року. Носити її можна в гаманці. У випадку знепритомнення людини на вулиці – вона допоможе встановити особу та надати потрібну допомогу.

Поки розробляють дизайн карти та з’ясовують, яку ще необхідну інформацію необхідно в ній зазначити.

Нагадаємо, що вінничанам поважного віку вже презентували соціальні паспорти. Усі, хто були присутні на презентації зазначили, що це потрібна ініціатива і дуже важливо, що піднімаються такі питання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin