Вінниця
26.04.2024
8.09° C
Вгору

День донора від проєкту «Я, Ніна» вдруге пройшов у Вінниці

Текст і фото – Тетяна Мостовик 

Відбувся другий «Red Brunch» сьогодні, п’ятого жовтня, у вінницькому Ветеран Хабі. Проєкт заснований журналісткою та телеведучою Яніною Соколовою.

Небайдужі жителі Вінниці приєдналися до доброї справи й стали донорами крові. Усі гарно провели час, почастуватися смачненьким та виграли призи.

За результатами другого «Ред Бранчу» 18 охочих зареєструвалися для здачі крові, втім донорами змогли стати тільки 15. Троє мали протипокази. Незважаючи на це, 15 донацій дали змогу врятувати життя 45 людям.
«Безпосередньо на місці лаборант визначає гемоглобін, групу й резус фактор крові. Також ми з’ясовуємо чи є в людини захворювання, при яких не дозволяється здавати кров.» – зазначає завідувачка відділу забезпечення донорськими кадрами Баяк Наталія Юріївна.

Після реєстрації та визначення гемоглобіну, донор отримує пробірки та контейнер для крові. Потім п’є солодкий чай зі смаколиками й проходить до кабінету, де, безпосередньо, все відбувається.

Опісля донор отримує довідку, яка гарантує офіційний вихідний на роботі чи в університеті. Крім того, люди мають можливість поспілкуватися з іншими, поїсти та відновити сили.
Як проходив перший “Ред Бранч” читайте ТУТ.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin