Вінниця
25.04.2024
12.84° C
Вгору

«Муніципальна варта» та «Прозорі офіси» вчаться надавати домедичну допомогу

У Вінниці тривають навчання з надання домедичної допомоги. Це відбувається у рамках проєкту «АЗД рятує життя». Кваліфіковані інструктори з ГО «Агенція екстренної медичної допомоги» навчали співробітників «Прозорого офісу та «Муніципальної варти».

Вони навчилися оцінювати стан постраждалого, діяти при масивних кровотечах, зупинці серця, зрозуміли, як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію, тобто робити непрямий масаж серця, штучне дихання, а також користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД).
Про це повідомляє Фонд «Подільська громада».

«Дефібрилятор на сьогодні має бути таким же доступним у громадських місцях, як і вогнегасник. Але одна справа встановити такі прилади, а інша – навчити людей користуватися ними, – відзначає голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова. – Проєкт «АЗД рятує життя», який наразі реалізується у Вінниці, покликаний не лише закупити і розмістити дефібрилятори по місту, але й навчити людей на визначених локаціях працювати з ними. Наразі навчання пройшли три групи з числа співробітників «Муніципальної варти» та «Прозорих офісів». На часі – проведення тренінгу для відкритої групи, куди мали можливість потрапити усі охочі вінничани за попередньою реєстрацією. Навчання для них відбудеться 30 вересня».

Після завершення навчання учасники отримують відповідні сертифікати з унікальним кодом. Тренінг триває чотири години з однією перервою.

Загалом у рамках проєкту заплановано 12 тренінгових навчань для майже 200 осіб з користування автоматичними зовнішніми дефібриляторами та надання першої домедичної допомоги.

Читайте також: У Вінниці з’являться дефібрилятори, які говорять

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin