Вінниця
28.03.2024
9.11° C
Вгору

Міжнародний COVID-сертифікат тепер можна роздрукувати з порталу «Дія»

Щоб згенерувати міжнарождний сертифікат про вакцинацію потрібен лише електронний підпис. Після генерації документ зберігається в файлі PDF і його можна роздрукувати. Активним сертифікат буде 365 днів.

Про це йдеться на сайті Мінцифри.

«Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку Дія. Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі Дія. Так українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Адже українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС», – зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Згенерувати COVID-сертифікат можна в декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі Дія. Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката.(нею ви дозволяєте ЕСОЗ передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката). Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, так і будь-яким іншим електронним підписом. Після цього сертифікат формується у форматі PDF і його можна роздрукувати.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin