Вінниця
19.04.2024
6.09° C
Вгору

«Duty Free» з раритетними дисками та ексклюзивні музичні програми – у Вінницькому аеропорту пролунає джаз

З першого по третє жовтня всі вінничани на гості міста зможуть закохатися в атмосферу джазу на ювілейному XXV міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2021.

Він відбудеться у Вінницькому аеропорту, який на кілька днів стане «Джазовим». Там можна буде відчути себе у справжньому «порталі часу» й побачити, як від 90-х і до сьогодні зароджувалась і розвивалась джазова музика у Незалежній Україні.

На грандіозному відкритті VINNYTSIA JAZZFEST першого жовтня о 19.00 у театрі імені Садовського бродвейський мюзикл «Сімейка Аддамсів» представлять литовські постановники і Національна оперета України.

Другого та третього  жовтня з 10.00 до 13.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34) пройдуть «Джазові сніданки» – ексклюзивні майстер-класи та креативні музичні коворкінг-зустрічі зі світовими зірками джазу.

А з 18.00 у Вінницькому аеропорту своїми ексклюзивними концертними програмами всіх вражатимуть кращі джазові музиканти України, Ізраїлю, Польщі, Нігерії, Анголи, Гани і США: Лаура Марті і JAZZ in KYIV BAND на чолі з Олексієм Коганом, Тріо Олексія Петухова, зірки нової хвилі польського джазу Дарек Рубіновським і O.N.E. Quintet, майстри етноджазу Shockolad & Dana Vynnytska, перший Всеукраїнський молодіжний сесійний джазовий бенд із проектом «Телепортація» і зірковими солістами: Робертом Анчиполовським і Оксаною Славною, запальний OLD FASHIONED BAND, Тріо Андрія Арнаутова і жива легенда — єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд Рей Браун.

«Кожний концерт не буде схожим на попередній! Різні жанри та різні емоції зіллються у феєричну палітру відчуттів, що зігріють і запалять серце кожного глядача. А особливо важливою подією ювілейного фестивалю стане презентація першої «Ретроспективи українського джазу». У короткометражних фільмах та виданні, що вийде українською та англійською мовами, буде відтворено хронологію становлення джазової музики в Україні за всі 30 років незалежності України.», – розповідає продюсерка VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin