Вінниця
25.04.2024
10.54° C
Вгору

Вінницькі депутати Української Стратегії Гройсмана вимагають в Кабміну врегулювання ціни на газ

На 12-тій сесії міськради розглянули звернення Української Стратегії Гройсмана до Кабінету Міністрів України щодо невідкладного врегулювання кризової ситуації, яка склалася у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ.

 

З початку року відпускна ціна природного газу для бюджетних організацій територіальних громад України зросла в 2-2,5 рази. Сьогодні досягає 18-20 тисяч гривень за тисячу куб. м. природного газу та продовжує зростати. Це створює критичну напруженість місцевих бюджетів.
Подальше зростання ціни на газ для бюджетних установ та організацій ставить під загрозу проведення опалювального сезону, зокрема, забезпечення теплом шкіл, дитячих садочків, лікарень.

«Враховуючи вищезазначене, ВИМАГАЄМО:

– невідкладно вжити заходів для врегулювання кризової ситуації яка
виникла внаслідок бездіяльності Уряду.

– негайно прийняти необхідні рішення щодо надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю природного газу для проведення опалювального сезону, зокрема, забезпечення теплом шкіл, дитячих садочків, лікарень тощо.

– невідкладно внести до Верховної Ради України проект змін до Бюджетного кодексу України із збільшенням до 75% зарахування надходжень від ПДФО до бюджетів територіальних громад, оскільки 60% ПДФО, які нині зараховуються до таких бюджетів, вже є недостатнім джерелом здійснення тих видатків, які визначаються функціями держави і передані місцевому самоврядуванню до виконання.», – йдеться у зверненні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin