Вінниця
19.03.2024
-0.38° C
Вгору

Вінничани заборгували 127 млн гривень за опалення та гарячу воду

Якщо споживач не оплачує борг добровільно, справи вирішуються в судовому порядку. Тоді до суми боргу додаються й інші витрати, які боржник зобов’язаний буде оплатити. В першу чергу, це судовий збір.

Підприємство змушене звертатися до суду, адже так само, як споживачі повинні вчасно розраховуватися за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» повинно вчасно розраховуватися за ресурси, які використовує для надання послуг споживачам.

«Якщо ж справа дійшла до виконавчої служби і вже закінчено строк, коли споживач мав оплатити борг самостійно, є велика ймовірність, що на майно та банківські рахунки неплатника буде накладено арешт, розрахункові картки буде заблоковано. Тобто наразі процедура комунікації між виконавцями та банками стала спрощеною.», – повідомляє підприємство.

«Вінницяміськтеплоенерго» звертає увагу, що саме банки повідомлятимуть в електронному режимі не лише факт наявності банківських рахунків у боржника, а й номери та суми залишків на них. Тобто з’явиться змога накладати арешт винятково на один рахунок боржника в одному банку, а не на всі його рахунки в різних банківських установах, як нині. Тож коштами на не арештованих рахунках власник зможе розпоряджатися вільно. І про автоматичне списання всіх коштів не йдеться.

Теплопостачальне підприємство звертається до всіх, хто заборгував чималу суму не дотягувати справи до суду і не накопичувати борг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin