Вінниця
19.03.2024
-0.59° C
Вгору

Очільники трьох міст озвучили свої вимоги щодо опалювального сезону

Мери Миколаєва, Кропивницького та Маріуполя озвучили свої вимоги до влади щодо опалювального сезону.

Про це повідомляє видання «Коменарі».

Очільники міст вважають, що необхідно переглянути договори з постачальниками газу, розблокувати рахунки та зважати потреби лікарень і шкіл.

«Заблоковані рахунки не дають нам можливості навіть технічно підготуватися до нового опалювального сезону. Ми в екстреному темпі маємо ще провести випробування тепломереж та за необхідності їх відремонтувати», — зазначає мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Андрій Райкович каже, що владі необхідно звернути увагу на проблеми забезпечення опаленням комунальних закладів.

«Владі слід розуміти, що бюджетні установи — це не лише адміністративні будівлі, де міськрада, виконком та міські департаменти. Це і лікарні, і школи, і дитячі садочки. Міська влада зможе витримати “зниження градусу” в приміщеннях. Але не пацієнти лікарень чи діти в школах та дитсадках», — наголосив мер Кропивницького.

Голова Маріуполя Вадим Бойченко зазначає, що необхідно усунути дискримінаційні норми в договорах на постачання природного газу.

«Терміни оплати за спожитий природний газ повинні збігатися з термінами оплати населенням за послуги теплопостачання. Необхідно виключити передоплату чи/та авансові платежі та повернутися до звичної практики оплати за вже спожитий газ. Потрібно привести розмір штрафних санкцій для підприємств теплопостачання до відповідного розміру штрафних санкцій для населення і не застосовувати штрафні санкції на заборгованість за природний газ, яка склалася у зв’язку з несплатою населенням послуг за теплопостачання», – сказав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin