Вінниця
19.03.2024
-0.54° C
Вгору

Марія Бурмака презентує проєкт «Улюблені класики» у Вінниці

Незабаром народна артистка України Марія Бурмака презентує унікальний проєкт у Вінниці. Співачка записала 15 композицій на вірші класиків української поезії – від Шевченка до Стуса. Зокрема, у Вінниці презентація відбудеться 21 вересня о 17:00 в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса на зустрічі зі студентами.

«Прем’єра «Улюблених класиків» і виступ у Донецькому університеті, який закінчив Василь Стус і який з початком війни зараз знаходиться у Вінниці, дуже важливий для мене, – розповідає Марія Бурмака. – Вінниччина Василя Стуса народила, вона його і прихистила. А я співатиму пісні на його вірші, які стали частиною нашого проєкту. Дуже чекаю на зустріч у Вінниці, особливо зі студентами і викладачами. Хочеться, щоб слова наших класиків були важливі і для сучасників! А ще – просто дуже люблю ваше прекрасне місто над Бугом».


«Улюблені класики» – саме таку назву отримав масштабний проєктякий було підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Над проєктом працює команда професіоналів. Серед них такі відомі музиканти, як Геннадій Бондар, Андрій Мороз, Олександр Лисенко, Кирило Бородін, Маша Хмельова. Саундпродюсером проекту став Вадим Лисиця, студія FOXXSTUDIOS.


«Я давно мріяла зробити такий проект, – розповідає Марія Бурмака. – Це альбом з 15 сучасних пісень на вірші українських класиків. Поезія Олени Теліги, Івана Франка, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Стуса та інших авторів оживуть у піснях. Це і є альтернативна форма подачі вивчення української класичної літератури. Я хочу достукатися до кожного серця, донести безцінний матеріал, який українські класики залишили нам у спадок».



Окрім, альбому з 15 треками, Марія проведе презентаційні музично-поетичні зустрічі у шести містах України для студентів та викладачів вищих навчальних закладів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin