Вінниця
20.04.2024
13° C
Вгору

Вінниця продовжує співпрацю з Францією

Відбулася зустріч з послом Франції Етьєном де Понсеном. Сьогодні, 16 вересня, міський голова Сергій Моргунов обговорював з гостем напрямки співпраці між Францією та Вінницею.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Дякую, що завітали до нашого міста, нам дуже приємно. Нам вдалося налагодити співпрацю з компанією BETEN і маємо тісну співпрацю із її президентом Жаном Рошем. Ми налагоджуємо процес децентралізованого співробітництва між містами у чотирьох напрямах. Перший – це створення і функціонування агрохабу на базі Вінницького національного аграрного університету та французьких інститутів, які входять в кластер «VITAGORA»: а саме – «AGRONOV» і Agrosup. Другий напрям співпраці – це створення агрокластеру за участю промислових компаній та агровиробників Вінниці та Вінницької області. Третій напрямок – водопостачання, водовідведення та реконструкція мереж. Для нас це достатньо серйозний виклик, адже інфраструктура радянських часів потребує серйозної модернізації. Саме завдяки Жан Рошу ми змогли побачити, які принципи та технології застосовують у Франції. Четвертий напрямок – це зрошувальні системи сільськогосподарських угідь для збільшення продуктивності та урожайності. Ми також розуміємо усі глобальні виклики по зміні клімату і для нас важливий досвід французької сторони в цьому напрямку», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Крім того, французький дипломат зустрінеться з представниками обласної влади, Вінницького національного аграрного університету та Донецького національного університету імені Василя Cтуса.

Довідка:
Співпраця Вінниці та французького міста Діжон розпочалася ще в 2019 році. Тоді делегація з нашого міста відвідала з офіційним візитом французький Діжон. Це допомогло напрацювати напрямки можливого подальшого співробітництва між обома містами.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin