Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

Очищення Південного Бугу триває

Покращення екологічного стану Південного Бугу – одна з цілей Стратегії «Вінниця 3.0», пріоритет «Доступне, безпечне та екологічно чисте середовище». Оскільки загальна протяжність Бугу у межах Вінниці – майже 13,4 км, проєкт розділили на три етапи.

У першому етапі заплановано: розробку мулових наносів – 345 тис. м3 на ділянці протяжністю 3080 м. Станом на сьогодні, вже виконали 60% першого етапу.

«Перша черга проєкту по очистці Південного Бугу охоплює трохи більше трьох кілометрів. Реалізацією цієї черги ми займаємось два роки. Вже викачали з річки більше 200 тисяч м3 намулу, це приблизно як 2500 залізничних цистерн. Це достатньо серйозна та масштабна робота, один із головних проєктів Стратегії «Вінниця 3.0.», який направлений на покращення стану річки Південний Буг у межах Вінниці. Він містить дві складові: екологічну та безпосереднє покращення якості питної води, особливо в частині водозабору облводоканалу, – адже це теж досить актуальна тема для нашої територіальної громади», – каже міський голова Сергій Моргунов.

На сьогодні вдалося розчистити зону в районі «Вінницяоблводоканалу» і поглибити дно з 1 м. до 4-5 м. Це один із чинників, які дозволять покращити якість води. Облводоканал відзначає, що поліпшуються показники загального органічного вуглецю – а це те, що позначається на кольорі та запаху води. Відповідно потрібно менше реагентів для обробки води.

З наступного року розпочнеться реалізація другої черги проєкту передбачено викачати з річки близько 900 тисяч м3 намулу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin