Вінниця
28.03.2024
13.42° C
Вгору

«Паспорти можливостей». Литва ввела обмеження для тих, хто не щепився

Від сьогодні, 13 вересня, Литва запровадила обмеження для тих, хто не пройшов вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляє Delfi.

Як зазначається, від сьогодні люди без «паспорта можливостей» не зможуть потрапити до магазинів з товарами не першої необхідності, до торговельних центрів, на ринки (якщо їхня площа перевищує 1500 кв. м). Також вони не зможуть користуватися послугами салонів краси, відвідувати спортклуби, заходи за участю більше 500 осіб.

Людей з «паспортом можливостей» жодні обмеження не торкнуться, втім їх, як і раніше, просять дотримуватися запобіжних заходів, наприклад, дезінфікувати руки, дотримуватися дистанції, носити маски.

Транспорт
У транспорті «паспорт можливостей» не потрібен, однак всі повинні бути в захисних масках. А на міжміських маршрутах і замовних рейсах повинні бути зайняті тільки місця для сидіння.

Школи та ВНЗ
Дошкільнята, учні початкової, середньої шкіл і гімназій, студенти профтехучилищ, всі, хто займається в музичних, художніх і ін. школах, отримують послуги без «паспорта можливостей».

Студенти вузів, колегій, які відвідують курси для дорослих, можуть ходити на контактні заняття безперешкодно, якщо у них є «паспорт можливостей». У кого ж його немає – повинні регулярно тестуватися. Послуга надається безкоштовно. Цей виняток діє до 16 жовтня.

Медичні послуги
Медичні послуги надають без «паспорта можливостей». Якщо жйдеться про планові послуги, то необхідно здавати тест на коронавірус, який оплачує держава.

Залежно від епідеміологічної ситуації, МОЗ Литви залишає за собою право в майбутньому зпапровадити тестування для надання спеціалізовних амбулаторних послуг.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin