Вінниця
23.04.2024
12.23° C
Вгору

Бізнес контакти, аналіз ринків та пошук партнерів – триває інвестиційний форум у Вінниці

Тетяна Мостовик

Восьмий інвестиційний форум «Вінниччина – бізнес в центрі України» в рамках міжнародної конференції «UkraineInvest Talks: Vinnytsia» розпочався сьогодні, 10 вересня, о 10:00 в готелі «Франція» і триває досі.

Захід спрямований на популяризацію інвестиційного потенціалу в регіонах України, зокрема Вінниці. Значну увагу приділяють можливостям для інвесторів в рамках Закону про підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

«Найбільше інвестицій сьогодні потребує світова наука, екологія, суспільні відносини та накопичення світових ресурсів. Світ відчув свою безпорадність перед такими масштабними викликами. Економіка – перша сфера життя, яка відчуває жахливі наслідки таких світових катастроф. Разом з тим пандемія дала нам шанс, ми зміцнилися. Ми стали сильнішими, ми навчилися дисципліні та бережливому ставленню до всього. Ми вчимося робити висновки і не повторювати допущених колись помилок». – зазначає головний модератор форуму, заслужений журналіст Укрїни Педорук Іван.

Вінниччина сьогодні – один з найуспішніших регіонів України, вона має вагоме економічне значення та суспільний міжнародний інтерес.
Мета форуму – налагодження бізнес контактів, аналіз інвестиційних ринків, пошук партнерів та розвиток економіки.

На заході присутні близько 25 спікерів. Серед них: народні депутати, профільні міністри, представники бізнес-спільноти, міжнародних фінансових організацій та експертного середовища. Загалом захід зібрав близько 200 учасників з України, Латвії, Польщі, Узбекистану, Туреччини та інших країн.

Одним зі спікерів був очільник Вінниці Сергій Моргунов. Він розповів про пріоритети та основні ініціативи щодо розвитку нашого міста та щодо розвитку його економічного потенціалу.


«Я завжди говорив, що один в полі – не воїн, і якщо сьогодні немає діалогу між владою та бізнесом, то не буде і розвитку територій, не буде і розвитку регіону. Якщо сьогодні влада не розуміє, що бізнесу не треба заважати, то звичайно не буде тоді той бізнес розвиватися.», – каже Сергій Моргунов.

Мер міста зазначив, що інвестфорум – гарний майданчик для ділового спілкування. З часу проведення першого форуму Вінниця має позитивні напрацювання. Міська влада досить активно залучає інвестиції, адже розвиток економіки є ключовим пріоритетом для розвитку громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin