Вінниця
23.04.2024
9.72° C
Вгору

Нові імена, сучасна музика та вічна класика – вінницький театр відкриває 88 сезон

Тетяна Мостовик

Напередодні відкриття нового театрального сезону відбулася пресконференція, де представники театру розповідали про плани, мрії та новинки, які чекають на глядачів.

Вже сьогодні, дев’ятого вересня, стартує новий театральний сезон. Колектив театру ретельно готується до його відкриття.

«Ми маємо надію, що 88 театральний сезон не буде таким, як два попередніх, де колектив театру пережив такі негаразди як локдауни і карантинні жорсткі обмеження. Це було досить важко для нас, адже були періоди, коли ми не мали права на прокат наших вистав і навіть на репетиції.», – зазначає директор театру Володимир Лозовський.

«Terra incognita»

Розпочнеться сезон із театралізованого дійства «Terra incognita». Таїса Славінська розповідає, що глядача будуть очікувати приємні й несподівані сюрпризи.

«Глядачі побачать те, чого, можливо, ще не бачили в таких наших театральних дійствах. Актори презентують себе так, якими вони ще не були. Той хто запізниться завтра – запізниться назавжди, бо такого більше не буде, це разова акція на відкриття.», – інтригує режисерка постановниця.

«ШvЛ»

Наступна прем’єра – вистава «ШvЛ» за п’єсою американського драматурга Едварда Олбі «Шлюбний Етюд», відбудеться 16 вересня о 19:00 на Малій сцені театру.
Як розшифрувати ці три літери в контексті п’єси вирішуватиме кожен глядач для себе.

«Ця п’єса про одвічний конфлікт середнього віку, коли сім’я довго живе разом і виникають проблеми. Про знаходження точок зіткнення чи навпаки роз’єднання… Не впевнений, що ця п’єса буде цікава молоді, адже там піднімаються вікові питання з кризою середнього віку.», – коментує режисер Григорій Сиротюк.

«Ромео і Джульєтта»

Прем’єра мюзиклу «Ромео і Джульєтта» відбудеться сьомого-восьмого жовтня. Глядач матиме можливість ознайомитись з одвічним сюжетом про трагічне кохання двох молодих веронців із ворожих родин в інтерпритації постановників та акторів нашого театру.

«Стиль і почерк Тараса Мазура Вінниця знає, він режисер-постановник мюзиклу. Тому можете мати уявлення, що це буде не побутова вистава.», – каже Таїса Славінська.

«Джульєтту в суконьці ви не побачите, тим паче в суконьці 16 сторіччя.», – з обережністю додає сама Джульєтта – Марія Левченко.

Щодо цін на квитки, то вони будуть наступними:

Дитячі вистави – від 80 до 100 грн
Для дорослих глядачів – від 100 до 200 грн
Прем’єрні вистави – до 300 грн

У театрі продовжують діяти карантинні правила, тому глядачам варто подбати про наявність захисних масок.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin