Вінниця
28.03.2024
8.46° C
Вгору

Чайна церемонія та презентація книги – як пікнікували вінничани у вікенд. ФОТОРЕПОРТАЖ

Тетяна Мостовик

Пироговський ретро-пікнік пройшов учора, четвертого вересня, на території Національного музею-садиби імені Миколи Пирогова. Захід відбувся з нагоди 140-річчя смерті видатного хірурга. Як пікнікували гості й що цікавого дізнавалися бачили журналісти «Це Вінниця, Друже!».

Пікнік розпочався з церемонії закритого чаювання. Представники Вінницького товариства любителів вінтажу пили чай із гостями, котрі попередньо зареєструвалися та прийшли в костюмах. Це дозволило максимально поринути в атмосферу XIX століття.

Територію музею оздобили різнокольоровими гірляндами-прапорцями. Гості відпочивали на зручних кріслах.

Працювали пікнікові зони, ярмарок смаколиків і виробів ручної роботи.

Згодом, усі охочі мали можливість не лише побачити майстер-клас з приготування бадьорого чаю, а й скуштувати чай за рецептом Миколи Пирогова. Розповідала про техніку приготування вінницька гастрогідеса очільниця ГО Клуб подільської кухні Олена Павлова.

«Для такого чаю необхідно всього чотири компоненти: липа, чебрець, медовий пилок та шавлія», – каже Олена.

Після майстер класу всі вирушили до наступною локації, де одна з жінок у сукнях доби 19 століття розповідала про етикет чайної церемонії.

«Етикет безсмертний, ці правила й досі діють і це чудово. Адже коли ви знаєте правила у вас менше напруження. Ви знаєте як себе вести в будь-якій компанії куди б ви не потрапили, чи до королеви на чай, чи ще кудись», – розповідає співорганізаторка Вінницького товариства любителів вінтажу Юлія Фіор.

Гостей пригощали гарячим трав’яним чаєм та свіжою випічкою.

Неабияке здивування в присутніх викликала поява самого Миколи Пирогова з дружиною Олександрою. Вони неспішно прогулювалися алеями “Вишні” і люб’язно спілкувалися зі своїми гостями.

Основною родзинкою заходу була презентація книги «За рецептами Миколи Пирогова». Усі присутні безкоштовно отримали примірник видання й листівки з рецептами.

Наприкінці Пироговського пікніку на гостей чекав мастер-клас з історичного танцю та лекція «Про що розповідають щоденники Миколи Пирогова».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin