Вінниця
25.04.2024
12.84° C
Вгору

Хлопця з Немирова забили до смерті

Помер після затримання місцевою поліцією, відомо, що поліцейські застосовували до чоловіка грубу фізичну силу, що в результати призвело до його смерті.

Як повідомляє польське видання «Gazeta Wyborcza». Все сталося ще 30 липня, втім відомо про інцидент стало лише в публікації газети від 2 вересня.

25-річний чоловік з Немирова Вінницької області ще рік тому поїхав працювати у Польщу на будівництво. Одного вечора він повертався додому від друзів, був напідпитку (у його крові було виявлено 1,5 проміле алкоголю). Добирався міським автобусом. Згодом водій помітив «неадекватну поведінку людини» (той нібито бився головою у вікно автобуса), висадив хлопця на одній із зупинок, викликав рятувальників, а ті, вже згодом, викликали поліцію.

Поліцейські говорили, що затриманий був дуже агресивний і навіть кусався, але записів з нагрудних камер не було, їх вимкнули одразу після затримання. Дані камер з’явилися вже після перевезення українця до «витверезника». На них видно, що затриманий скутий кайданками, а на обличчі помітно сліди від застосування перцевого газу.

«Gazeta Wyborcza» звертає увагу, що упродовж години щодо хлопця застосовували надмірну фізичну силу: били поліцейськими палицями, кулаками і ногами, придушували шию ногами до підлоги, а пізніше до ліжка, куди його перенесли.

«Один з поліцейських притискає йому шию коліном, другий душить руками. Наступний обома руками притискає затриманого кийком», – йдеться в матеріалі.

Після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя, поліцейські та лікарка у медзакладі намагалися надавати йому допомогу, а потім викликали швидку. Привести хлопця до тями не вдалося.

Рідні кажуть, що Дмитро не зловживав алкоголем і не був агресивним. У Польщі він познайомився з українкою із Полтави, з якою планував у вересні одружитися.

Польська газета повідомляє, що чотирьох з шести правоохоронців, які фігурують у побитті відсторонили після публікації статті, двох звільнили зі служби.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin