Вінниця
28.03.2024
17.1° C
Вгору

Балет «Аліса в Країіні чудес» та «Майська ніч». Чим дивував другий день OPERAFEST TULCHYN-2021

Проміжний день фестивалю був присвячений темі “Українська класика і сучасність” і зібрав значно більше людей, ніж перший. Усі локації фестивалю були заповнені.

Виставу найменших глядачів зіграв на сцені OPERAFEST TULCHYN-2021 колектив Вінницького музично-драматичного театру ім. М.Садовського. Наш театр вперше брав участь у фестивалі. Свою авторську інсценізацію роману-казки Льюїса Керрола “Аліса в Країні чудес” заслужений артист України Петро Авраменко назвав театралізованою музично-фантастичною подорожжю.

– Надзвичайно радий, що ви запросили нас на такий проєкт, – говорить режисер Петро Авраменко. – В першу чергу, це є справді випробуванням і для режисера, і для акторів, тому що перенести дійство, яке відбувається на сцені, у площину формату вуличного – складно. Та всі репетиції та хвилювання виправдали себе, виправдались тими посмішками дітей і дорослих, які ми сьогодні бачили, й це надзвичайно прекрасно.

Другий перфоманс, який побачили глядачі був балет “Майська ніч” від “Київської опери”. За мотивами відомого твору Миколи Гоголя “Майська ніч, або Утоплена”. Музичний супровід для вистави написаний українським композитором Євгеном Станковичем. Родзинкою вистави було те, що він супроводжувався хором.

Фото – Яна Турчик    


Після балету у програмі фестивалю був справжній тріумф хмельницької режисерки Богдани Латчук. Глядачам показали масштабне оперне “полотно” “Ярослав Мудрий” Георгія Майбороди. Завершилась опера “Ярослав Мудрий” неочікувано, під час монологу князя вийшли близько двадцяти справжніх ветеранів сучасної російсько-української війни з різних областей України. Глядачі оплесками подякували воїнам за те, що вони захищають можливість слухати українську музику, дивитися українські вистави та почуватися господарями на своїй землі.

Опівночі на глядачів чекала прем’єра рок-опери аніме “Орфей та Еврідіка назавжди”. Музика й оригінальна ідея – композитора Михайла Брунського, режисер-постановник – Богдана Латчук. Ця вистава тріумфально пройшла у країнах Сходу, а тепер вона в Україні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin