Вінниця
25.04.2024
9.02° C
Вгору

Як у Тульчині «Вративши голову» танцювали «Лібертанго». ФОТОРЕПОРТАЖ з OperaFest Tulchyn-2021

На території палацу Потоцьких 27 серпня розпочався триденний міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN – 2021. Свято почалося з блискавичної опери-буфи “Viva la mamma” (“Нехай живе мама! Або Театральні порядки та безлад”) відомого Гаетано Доніцетті. Це перша в Україні постановка всесвітньо відомої комічної опери.

Після вимушеної перерви на локдаун, “поверненню опери в Тульчин” раділи як організатори та партнери фестивалю, так і самі артисти. Недарма однією з ключових фраз на відкритті стала “Вічним залишиться лише мистецтво”.

Загалом, на момент відкриття та першої вистави на площі перед Палацом Потоцьких розмістили близько 6 тисяч стільців, але це явно з урахуванням необхідності доставити додаткові, адже вільна територія для цього лишилась. Однак, необхідності в цьому на час відкриття та першої вистави не було. Близько половини передбачених місць залишилися вільними.

Після опери прийшла черга балету-танго. «Історії в стилі танго» – балетна постановка про чотири доленосні історії, у кожній з яких самотні серця шукають близького собі співбесідника у подорожі по життю. Це вир пристрастей і кохання із дивовижною музикою А. П’яццолли, К. Е. Альмарана, К. Гарделя, Х. Родрігеса.

Диригент-постановник – заслужений діяч мистецтв України Ділявер Осман. Лібрето, хореографія, постановка – заслужений артист України Артем Шошин.

Завершився перший день фестивалю вогняним шоу під дощем. Вогняне ексцентрик шоу «White night» знаменитого театру вогню «East fire show» приїхало до Тульчина з Харкова.

Театр є фіналістом шоу «Україна має талант». Режисер-постановник — Ольга Лачко.

Сьогодні, 28 серпня, у програмі буде балет “Майська ніч” за мотивами твору Миколи Гоголя, музично-фантастична подорож для дітей “Аліса в країні чудес”, опера “Ярослав Мудрий”, фентезі рок-опера аніме “Орфей та Еврідіка назавжди”.

Фото – Яна Турчик

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin