Вінниця
20.10.2024
5.61° C
Вгору

«Барвінок», хор та вистріл із гармати: як на Замковій горі підняли найбільший прапор Вінницької області. ФОТОРЕПОРТАЖ

‏Тетяна Олійник

Сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора України на Замковій горі у Вінниці офіційно відкрили флагшток з найбільшим прапором Вінницької області.


Як повідомлялось раніше, розміри прапора – 150 квадратних метрів (10х15 метрів), висота флагштоку – 50 метрів.

«Флагшток звели до 30-ти річчя Незалежності України та виготовили з оцинкованої сталі. Стяготримач має 7 тонн ваги. Він майже вдвічі вищий за вінницьку вежу, яка має висоту 28 метрів. Висота флагштоку – 50 метрів. Це майже 16 поверхів. Сам Державний Прапор має розміри 10 на 15 метрів. Сьогодні він вперше замайорів у Вінниці», – зазначили у міськраді.

Встановлення флагштоку саме на Замковій горі обрали не випадково, адже, як зазначив ведучий на церемонії, прапор замайорів на місці, де зародилась Вінниця.

Розпочалися урочистості із відрепетированого виходу барабанщиків ансамблю «Барвінок».



Потому на екрані присутнім показали пряму трансляцію із географічного центру України – села Мар’янівка Черкаської області, де Президент України Володимир Зеленський відкривав один із прапорів України та привітав усіх українців зі святом.


О 9:00 у Вінниці та по всій Україні замайоріли прапори України. На Замковій горі підняття тривало під виконання Гімну України та трикратний вистріл із гармати, організований Центром історії Вінниці.


На завершення Вінницький академічний міський  камерний хор ім. Віталія Газінського виконав вокальну композицію «Молитва за Україну».

Фото – Яна Турчик

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin