Вінниця
23.04.2024
7.96° C
Вгору

Рок і лірика: як гурт Бумбокс виступив у вінницькому «місці сили». ФОТОРЕПОРТАЖ

Тетяна Олійник

«Здавалося, дощі схаменулись, здавалося, завжди буде літо», «Люди ми тільки тоді, як дуже сильно любимо» та «Де ти знайдеш такого ангела, як я?» лунали сьогодні під Вінницьким відкритим небом. Концертний майданчик PIROGOV SKY продовжує тішити вінничан виступами улюблених музикантів та збирати на сцені популярних українських артистів.

Увечері, 12 серпня, на території музею зібралася чи не найбільша кількість людей за весь час існування PIROGOV SKY. Після перерви довжиною в десять місяців, до Вінниці з концертом приїхав гурт Бумбокс. З часу останнього жовтневого концерту в Будинку Офіцерів, в Бумбоксу вийшли кілька нових синглів та кліпів. Зокрема вже другий дует з Олександром Чемеровим – «Любила». Пісня зайняла верхні сходинки чартів та викликала резонанс в соцмережах.

Про неї, майбутній сингл з Сергієм Жаданом та про те, як виступати в саду Пирогова, журналістка «Це Вінниця, друже!» поговорила з лідером гурту Андрієм Хливнюком перед концертом.

Ваш спільний з Сашею Чемеровим проект «Любила» зараз в топі прослуховувань, як ви наважилися на другий дует з ним?
– Я був проти, це його ідея. Я був категорично проти після «Тримай мене» записувати нехай інтелектуальний, але поп. Та Сашко на «ти» з авторитетом, авторитет у нього вище даху, я його дуже люблю і поважаю. І так в нас вийшов суперхіт, який вже дуже довго в цифрових топах.

Ви були проти, але зараз думка змінилася?
– Я був проти через можливі майбутні, а зараз вже теперішні порівняння цих двох спільних робіт. А коли Саша надіслав мені пісню, все стало зрозуміло. Я йому перед цим казав: «Подумай, будь ласка, може якийсь інший вокаліст чи вокалістка більше підійде», а він: «Ні, я чую тут тебе», окей, ми зробили.

Коли планується Ваш сингл з Сергієм Жаданом?
– Він вийде восени, я сподіваюсь, чим раніше – тим краще. Мені потрібні 7-10 діб для підготовки промо. Ми не можемо ніяк узгодити графіки з Сергієм, у нього він дуже щільний. Адже це живий класик української літератури, і волонтер і багато ще хто. І в нас теж, як у команди купа роботи, але ми це зробимо. Пісня готова, буде і відео на неї обов’язково.

Як давно ви знайомі з Жаданом? Чи пам’ятаєте, як познайомились?
– З Жаданом? Та чорт його знає, я не пам’ятаю. Ну декілька років знаємось, навіть товаришуємо.

А як з’явилася ідея зробити сингл саме з ним?
– В інтернеті. Я на нього підписаний, він на мене. Я читав якийсь його замальовок на вірш, мені прийшла мелодія, я йому в дірект просто наспівав на диктофон. Він написав: «Вау, клас». «Ну що, зробим?». «Зробим».

Як вам взагалі ця локація і як тут виступати?
– Садиба Миколи Івановича Пирогова – безумовно місце сили, неймовірно, що тут відбуваються камерні концерти і це найкраще, що могло статися. Переживаю лише, щоб нічого не було зруйновано і пошкоджено. Тут дуже добре. Може ви звикли, ви місцеві, але коли сюди заходиш, то відразу відчуваєш, що тобі добре тут.

Глядачі концерту почали сходитися на територію музею за годину до початку. Під паперовими гірляндами розвішаними в саду зібралися усі – від малого до великого. В очікуванні виступу можна було прогулятися по території або ж «зависнути» на фудкорті, що гості успішно й робили.


Із сорокахвилинною затримкою концерт розпочався із пісні «Колишня», без перерв на розмову продовжився іншими хітами гурту – «Ангела», «Поліна», «Голий король» і куди ж без «Вахтерам».


У імпровізованому партері, де на початку концерту доставляли стільці, одразу стало зрозуміло, що сидіти ніхто не буде, адже запалювати Хливнюк почав із перших акордів і втримав публіку до завершення концерту.


Була і запальна «Болєльщік» і лірична «Плющ», яку Андрій написав на вірш Лесі Українки. Посеред однієї з пісень співак навіть спустився зі сцени і зі словами «Ти все-таки прийшла» забрав у прихильниці букет соняшників та обійняв дівчину.


Концерт тривав дві години десять хвилин. «Після фінальної «Квіти в волоссі» вінницька публіка не відпустила артистів та докликалася на біс, де команда зіграла пісню “Спи собі сама” гурту Скрябін.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin