Вінниця
16.04.2024
20.22° C
Вгору

Ілля Кива намагається заробити на вінницьких ветеранах

Нещодавно з’явилася інформація, про те, що недоброчесні забудовники, прикриваючись ветеранами, намагаються заволодіти земельними ділянками для будівництва у 10-му мікрорайоні Вінниці.

У виданні “Бизнес Цензор” повідомляється, що вінницькі атовці скооперувались та викупили землю площею 5 га на території мікрорайону. Наразі нові власники землі знайшли інвестора, який пообіцяв збудувати там житло. У обмін на це, забудовник пропонує військовим придбати у помешканнях по 50 квадратних метрів на людину за пільговою ціною.

Як пишуть у телеграм-каналі “Україна 24/7” пишуть, що головний активіст цього руху у Вінниці – полковник ЗСУ Віктор Усаченко. Він головний, хто відстоює інтереси невідомих забудовників. Він виявився керівником вінницького підрозділу громадської організації “Всеукраїнська Спілка Ветеранів – За Життя”. Засновником і главою цієї ГО, згідно з реєстрами, є депутат ОТЗЖ Ілля Ківа.

Гроші на діяльність цієї структури Кива отримує від фірми, яка також фінансує терористів і яка заснована “затятим патріотом ЛНР” Олександром Попівшім.

Цікаво також те, що покупка землі під будівництво здійснювалася у громадян РФ.

СБУ та інші правоохоронні органи не реагують на це, а тому будівництво ризикує ось-ось розпочатися.

Також ходять наполегливі чутки, про те, що забудовники хочуть побудувати 25-поверхову “свічку” замість затверджених планом забудови 7-поверхових будинків, а також обманути ветеранів АТО/ООС (близько 500 осіб) для збільшення прибутку.

Ківа управляє процесом, за словами “Українга 24/7”, а Усаченко призначений відповідальним за розгойдування ветеранів АТО/ООС, залучення їх до схеми і лобіювання інтересів російських інвесторів за допомогою ветеранів.

“При цьому, очевидно, що Ківа просто фронтмен. Істинний керівник схеми – Медведчук. Через те, що після санкцій почалися проблеми з фінансами з РФ, заробіток на квартирах “для атошніков” стане одним із джерел доходу для Вінницького осередку ОТЗЖ”, – пишуть на каналі.

Як уже писало видання “Це Вінниця, друже!” складність питання полягає у тому, що за інформацією “Української правди” подібним чином інвестори вже відібрали землю військових на Львівщині.

Окрім того, “ЗЗ канал” повідомляє, що через військових-власників землі, інвестори доносять меседж про те, що вони не збираються будувати інфраструктуру району. Хоча, за планом міськради, там має з’явитись два дитячих садочки, нові дороги та школа.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin