Вінниця
24.04.2024
8.17° C
Вгору

“Коли закінчиться свавілля поліцейських?”, – у Вінниці байкер влаштував протест проти насилля поліціянтів

На Майдані Незалежності у Вінниці триває одиночний протест байкера Леоніда Бобрука, який стверджує, що в жовтні 2018 року поліціянти напали на нього та його дружину, завдали тілесних ушкоджень.

Чоловік неодноразово звертався до поліції та різних інстанцій з приводу цієї ситуації, звертався до суду. За словами протестувальника, бригада поліцейських завдала йому та дружині тілесних ушкоджень. Однак на всі запити чоловік отримує незадовільну відповідь і винні не покарані.

“Це не політична акція, я вийшов з вимогами, щоб мені хоча б хто-небудь дав відповіді на мої запитання, тому що законними способами (адвокатські запити, скарги) ми отримуємо лише відписки, більше 200 відписок. Міська прокуратура, Генеральна прокуратура, обласна прокуратура, ДБР, Вінницька поліція, слідчі. Я ніяк не можу отримати відповіді на питання “Хто нас вдома побив?”, – розповідає про причину акції Леонід.

За словами чоловіка, його дружину побили вдома.

“Мою дружину побили вдома, я прокинувся від криків, бо її б’ють гумовою палицею на кухні. Це було в жовтні 2018 року і з того часу я не можу отримати відповідь, при тому, що в мене є на руках акт побиття, судмедекспертиза. Людина синя була, її палицею били, ногами били. У нас були відеозаписи, їх видалили, залишилися тільки аудіозаписи. Я запитав поліцейського: “За шо нас сюди привезли?”, він відповів “за сахар”. З адвокатом теж не дали зв’язатися”, – каже Леонід Бобрук.

Проти цих поліцейських наразі відкрита кримінальна справа.

Про привід конфлікту з поліціянтами Леонід розповідає так:

“У нас є приватний будинок на Коріатовичів. За стінкою будівельники проводили ремонтні роботи, був вечір, я ліг відпочивати. За стінкою били перфоратором і моя дружина побачила, що у ванній від стіни відпадає кахель. І вона пішла до сусідів. Сказала, що якщо відпаде весь кахель, то збитки будуть виплачувати вони. Там сусід (як пізніше виявилось, племінник сусідки) зателефонував знайомому якомусь, тому що по запиту до суду виклику в поліцію по номеру 102 не було в цей час. І до нас приїхало дві бригади поліцейських, які ввірвалися в будинок, побили дружину, залили мені в очі газ, порвали зв’язки мені на руці. Потім нас привезли до відділку, знущалися до ранку і ще намагалися нам “уголовку пришить”.

Перехожа Марія підтримує акцію проти свавілля поліціянтів:

“У нас по сусідству також є проблема, там постійно збираються наркомани. Ми зверталися до поліції, але там повна бездіяльність. Я акцію підтримую, бо вони (поліція – авт.) що хочуть, то творять”, – ділиться жінка.

Журналістка “Це Вінниця, друже!” взяла коментар в управлінні державного бюро розслідувань ДБР, яке займається розслідуванням цієї справи порушеної проти поліціянтів.

За словами спеціалістки із зв’язків з громадськістю та ЗМІ територіального управління державного бюро розслідувань, розташованого в Хмельницькому Катерина Герасімук, наразі триває розслідування. У день виклику поліції, за її словами, Леоніда з його дружиною забрали до відділку через “неадекватне поводження”. Від перевірки на стан алкогольного сп’яніння вони відмовилися, а через тиждень подали заяву на поліціянтів.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Вінницької області, про акцію знають, там наразі перебувають працівники Національної поліції.

“Суть акції в тому, що в чоловіка раніше був інцидент з поліцією, він скаржився, але та інформація, яку він надавав не має підтвердження. Чоловік з цим не згоден і це його право влаштувати одиночний страйк”, – повідомили в Відділі комунікації.

Станом на 16:00 акція триває. Чоловік на бруківці розклав шоломи своїх друзів-байкерів, які в силу різних обставин не змогли бути присутніми на акції, і протягом дня будуть під’їжджати на його підтримку та забирати шоломи. Чоловік також встановив намет.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin