Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

Про боротьбу з торгівлею людьми вінничанам розповідали на залізничному вокзалі

Сьогодні, 30 липня, у світі відзначається Всесвітній день боротьби із торгівлею людьми. На сайті Вінницької міської ради було анонсовано акцію приурочену до цього дня. Організовували акцію Вінницький міський центр соціальних служб, департамент соціальної політики міської ради та  ГО «Джерело надії» за участі патрульної поліції.

В анонсі зазначили, що організатори на залізничному та центральному автовокзалах міста розповідатимуть мешканцям міста про торгівлю людьми та небезпеки, які вона приховує.

Журналіст “Це Вінниця, друже” відвідав акцію та поспілкувався з організаторами.

О 10:00 виявилось, що попри анонс ніхто з організаторів не з’явився на території автовокзалу. Натомість намет зі стендами та буклетами поставили біля залізничного. Загалом організаторів було приблизно 8-9 людей, усі вони були одягнені в тематичні футболки. Крім того, були присутні троє активістів з “Міжнародної антинаркотичної асоціації” та поліціянти.

 

Одна з учасниць акції, з якою вдалось поспілкуватись журналісту, розповіла, що вони хочуть привернути увагу людей до цієї проблеми:

“Сьогодні ми роздаємо інформаційні буклети, розповідаємо як убезпечити себе від потрапляння у подібні шахрайські схеми, тому що, на жаль, ця проблема зараз часто зустрічається, особливо часто люди стикаються з цим за кордоном. Де люди стають нелегалами, працюють понаднормово, у них забирають паспорти,”

 

Крім того, за словами учасниці, ця проблема є актуальною і всередині країни.

Варто зазначити, що жінка, яка давала коментар відмовилась представитись та не змогла дати коментар з приводу їх відсутності на автовокзалі.

Загалом учасники дійсно намагались привернути увагу перехожих, роздавали їм інформаційні матеріали та закликали підійти за допомогою рупору.

В буклетах, які роздавали людям, розповідали історії громадян, котрі зіштовхнулись із насиллям у свій бік. А також пам’ятки у яких перехожі могли ознайомитись з діяльністю організацій, які допомагають у подібних випадках, та дізнатись як розпізнати торгівлю людьми.


Присутні на акції представники “Міжнародної антинаркотичної асоціації” теж розповсюджували свої матеріали, проте від коментарів утримались.

Об 11:30 журналіст нашого видання знову зайшов на автовокзал, проте там так нікого і не з’явилось.

Для прикладу ми вирішили продемонструвати, як проходили акції з протидії торгівлі людьми у європейських країнаїх у різні роки:

Албанія

Албанія

Греція

Ватикан

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin