Вінниця
24.04.2024
14.11° C
Вгору

Майже 5 мільйонів гривень привласнили посадовці санаторію “Укрзалізниці” на Вінниччині

У Вінницькій області викрили посадовців одного із санаторіїв “Укрзалізниці”, які привласнили майже 5 мільйонів гривень державних коштів.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції у Вінницькій області. Там зазначили, що минулої п’ятниці, 23 липня, одній із посадовиць оголосили про підозру, а причетність до злочину інших посадових осіб документується у ході досудового розслідування.

”Слідством встановлено, що протягом декількох років кошти, які відпочивальники платили за амбулаторне лікування та доплати за продовження терміну путівок, були не оприбутковані; а подані ними заяви та прибуткові касові ордери знищені”, – повідомили у поліції.

Згідно з актом ревізії сума привласнених у такий спосіб коштів склала 4 мільйони 800 тисяч гривень.

“З метою приховування злочинних дій та уникнення кримінальної відповідальності, зокрема, колишній старший касир санаторію складала та підписувала акти про результати інвентаризації наявних коштів, що зберігалися у касі санаторію, куди були внесені завідомо неправдиві відомості”, – йдеться у повідомленні.

Наразі зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. Такий злочин карається ув’язненням на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зазначається, що правову оцінку діям інших посадових осіб, причетних до злочинної схеми, нададуть у ході слідства.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті “Укрзалізниці”, у Вінницькій області є лише два залізничні оздоровчі заклади: Дитячий оздоровчий табір “Дубки” (Жмеринський р-н, с. Себинівці) і Медичний центр реабілітації залізничників Хмільник (м. Хмільник).

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin