Вінниця
28.03.2024
9.11° C
Вгору

У поліцейських відділках та ізоляторах впроваджують систему відеомоніторингу “Custody Records”

У підрозділах поліції та в ізоляторах тимчасового тримання у Вінницькій області впроваджують систему Custody Records, націлену на запобігання порушенню прав людини в поліцейських підрозділах. Першим підрозділом, де в повному обсязі запрацює ця система стане Жмеринський районний відділ поліції. Про це інформує Відділ комунікації поліції Вінницької області.


– Запуск цієї системи передбачає декілька етапів. У зазначеному підрозділі вже працює система відеонагляду, створений фронт-офіс, облаштовані відповідно до вимог проєкту деякі кімнати, – зауважив начальник Головного управління Національної поліції Іван Іщенко. – До кінця року планується впровадження системи Custody Records в усіх підрозділах поліції області.

За словами начальника управління дотримання прав людини Національної поліції Руслана Горяченка, Custody Records постійно фіксує хто спілкується із затриманою людиною, візит адвоката, скільки часу особа перебуває у відділку поліції та унеможливлює її контакти з особами, які не мають на це повноважень. Крім цього, система також дозволяє деяку інформацію фіксувати автоматично на місці затримання правопорушника (дані поліцейського, місце події тощо). Повна фіксація дій затриманого в режимі онлайн дає змогу спостерігати що відбувається із затриманою особою та дистанційно аналізувати роботу самих поліцейських.

Такі системи уже працюють в ізоляторах тимчасового тримання.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin