Вінниця
20.04.2024
2.58° C
Вгору

Правоохоронці шукають матір, яка залишила новонароджену дівчинку у пологовому на Вінниччині

У Гайсині розшукують жінку, яка через три години після пологів залишилась немовля і втекла. Вона не написала відмову, а всі дані, які попередньо назвала лікарям, виявились неправдивими.

Про йдеться у сюжеті телеканалу “Суспільне Вінниця”.

Подія сталась 18 квітня у Гайсинському пологовому будинку, що на Вінниччині. За словами лікарів, дівчинка народилась доношеною та цілком здоровою. Для немовляти небайдужі місцеві жителі принесли одяг та підгузки.

Народжувати жінка почала ще на вулиці. Вона була у супроводі чоловіка, однак не мала при собі жодних документів. На обліку також не перебувала. Вона розповіла, що з Києва і це вже четверта її дитина.

“Персонал почув крики “народжую, допоможіть”. Біля хвіртки стояла жінка, яку після побаченого один із наших лікарні фактично на руках заніс до родзалу і вже через 15 хвилин вона народила. Потім її перевели у післяродову палату. Ніяких розмов про те, що вона хоче відмовитись від немовляти, не було. Вона попросилась в душ, після чого більше не повернулась. За словами медперсоналу, породілля постійно розмовляла з кимось по телефону і цілком ймовірно, що на неї вже чекали. За 30 років моєї роботи, було таке, щоб відмовились від дитини – звісно було, але щоб породілля втікала і залишила немовля – то таке у моїй практиці вперше”, — розповів завідувач акушерського відділення Гайсинської лікарні Олександр Стародуб.

Єдине, що наразі ускладнює ситуацію те, що жінка не написала відмови від дитини, пояснюють у закладі. Адже так новонароджену дівчинку не зможуть удочерити.

Також з’ясувалось, що всі дані, які назвала породілля – ім’я, прізвище, контакти і адресу – виявилися несправжніми. Лікарям сказала, що живе у Києві, а тут в гостях у свекрухи. Наразі жінку розшукує поліція.

“Ми перевірили названу адресу і як виявилось, така жінка там ніколи й не проживала. Фоторобот не можемо скласти, оскільки вона була у масці та постійно відвертала обличчя. На вигляд їй 30-38 років, чорнява та з короткою зачіскою”, — зазначила ювенальна офіцерка поліції Вінниччини Наталя Гудима.

У пологовому новонароджену дівчинку назвали Надією Олександрівною. Ім’я – на честь акушерки, а по-батькові – лікаря-гінеколога, який приймав пологи.

У поліції наголошують, що жінка має три місяці на те, аби оговтатись та забрати доньку. Лікарі підозрюють у породіллі-втікачки післяпологовий психоз.

“У жінок післяродова депресія проявляється по різному. Сподіваємось, що жінка одумається. Але дякувати Богу, що народила у нас, а не десь під лісом”, — додав Олександр Стародуб.

Коли жінку знайдуть і якщо та відмовиться від немовляти письмово, її позбавляють батьківських прав. Відтак, дівчинку помістять до вінницького дому дитини. Однак за словами лікарів, наразі є чимало бажаючих, які хотіли б її удочерити, але без офіційної відмови матері – це поки неможливо.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin