Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

На Старому місті реконструюють центральну мережу водопроводу

У Вінниці на Старому місті по вулиці Данила Нечая планують проводити роботи з реконструкції мережі водопроводу. Ділянка, яку замінять, – більше 330 метрів. Вона є магістральною, тому має важливе значення для водопостачання жителів Старого міста.

Зміна застарілих інженерних мереж здійснюється перед реконструкцією асфальтного покриття по вул. Данила Нечая. Як розповів заступник начальника відділу реформування та розвитку житлово-комунального господарства та енергетики департаменту міського господарства Олександр Зімбовський, труба водопроводу буде водопровідна поліетиленова.

«Така труба є надійною та має досить тривалий термін експлуатації – більше 50 років. Матеріал труб є стійкий до корозійних процесів і не накопичує внутрішніх відкладень, що сприяє збереженню стабільної прохідної спроможності. Трубопровід є магістральним та має діаметр – 560 мм. Від нього здійснюється водопостачання частини Старого міста», – каже Олександр Зімбовський.

На час робіт з прокладання нової ділянки водопроводу вода вінничанам постачатиметься через існуючий трубопровід, який діє зараз, щоб люди не відчули незручностей з водопостачанням. А після завершення реконструкції водопроводу виконають переключення водопостачання на нову трубу.

У зв’язку з проведенням заміни магістрального водогону з 5 квітня до 30 червня рух транспорту буде дещо обмежено на ділянці вул. Данила Нечая від перехрестя з вулицею Гліба Успенського до перехрестя з вулицею Дубовецькою .

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin